1991

V červnu natočila Půlnoc v New Yorku album City Of Hysteria pro firmu Arista (Křivku mezitím vystřídal kytarista Tadeáš Věrčák). Záhy po dokončení alba od skupiny odešli Michaela Němcová a Petr Kumandžas. Obměněná sestava Půlnoci se zpěvačkou Michaelou Dufkovou a bubeníkem Jiřím Michálkem sice vystupovala až do června 1993, žádnou další desku však nenahrála.
Domácí kapela, kterou po rozchodu Plastic People zvolna připravoval Jan Brabec, měla v červnu své první vystoupení. Vedle Brabce v ní měl podstatnou roli Vít Brukner, dřívější člen Z jedné strany na druhou. Svým pojetím Domácí kapela jasně navázala na zvuk Plastic People z přelomu sedmdesátých a osmdesátých let. Vztahy mezi bývalými členy Plastic People tehdy byly dost napjaté a s obnovením spolupráce nikdo nepočítal.

1992

V létě vyšlo debutové album Domácí kapely Neděle. V téže době natočil Milan Hlavsa s Pavlem Zajíčkem a Michaelou Němcovou pod obnoveným názvem DG 307 album Uměle ochuceno. V příštích dvou letech pak s novým, podstatně širším složením DG 307 odehrál i několik koncertů. Album Půlnoci City Of Hysteria vyšlo v listopadu také v Československu (u firmy BMG).
Začátkem prosince vyšel knižní rozhovor Jana Pelce s Milanem Hlavsou Bez ohňů je underground. U příležitosti vydání knihy se 4. prosince v pražském klubu Roxy konal koncert nejstaršího obsazení skupiny: Milan Hlavsa, Michal Jernek, Jiří Števich, Pavel Zeman, Josef Janíček plus Jiří Kabeš, Jaroslav Vožniak a hostující bubeník René Starhon. O dva týdny později (18. 12.) vystoupila táž sestava v klubu Radost FX. Byl to zároveň křest osmialbové kolekce nahrávek Plastic People, vydané firmou Globus International. Kompletní záznam vystoupení Plastic People v Roxy byl vzápětí vydán na kazetě a počátkem příštího roku i na kompaktním disku Bez ohňů je underground.

1993

V červnu 1993 se rozpadla Půlnoc, aniž stihla natočit připravované album. Jiří Kabeš se stal členem pubrockové skupiny Echt! (roku 1997 jí vyšlo debutové album Hořký pití). Michaela Němcová začala zpívat s Domácí kapelou.

1994

Na jaře odehrál Milan Hlavsa poslední koncerty s DG 307, skupina ovšem dál pokračovala bez jeho účasti. V létě Hlavsa vytvořil s Dušanem a Janem Vozáryovými a zpěvačkou Jitkou Charvátovou soubor Fiction, který na podzim vydal album Fiction, obsahující částečně skladby složené ještě pro Půlnoc. Josef Janíček začal hrát tradiční keltskou hudbu ve skupině Celtic rej (roku 1995 vydala kazetu The Rolling Wave, v příštím roce změnila název na Púca rua, v červnu 1997 měla poslední koncert).

1995

Vratislav Brabenec nahrál během své návštěvy v Praze album Konec léta, na němž se podílel i Jan Brabec a kytarista Josef Karafiát, který se účastnil už Brabencovy nahrávky Mraky se vaří z roku 1989. Fiction vydali v prosinci album Neverending Party, obsahující výhradně přejaté skladby z repertoáru The Velvet Underground.